20.10.2019 Walk and talk: Schloss Marienburg

Ausgebucht / Fully booked!

Liebe Studierende,

die Exkursion zum Schloss Marienburg ist ausgebucht. Wir führen ab sofort eine Warteliste und informieren Sie gerne sofern Plätze wieder frei werden.

Melden Sie sich gerne für andere Veranstaltungen im Wintersemster 2019/20 an.

Ihr International Office

Dear students

the excursion to Marienburg Castle is fully booked. We have a waiting list and are happy to inform you if places become available again.

You are welcome to register for other events in the winter term 2019/20.

Best regards

Your International Office

!!!English version below!!!

Liebe Studierende,

zum Semesterstart laden wir Sie auf eine Wanderung zum Schloss Marienburg ein. Gemeinsam besichtigen wir die Sommerresidenz der Welfen, dem ältesten Fürstenhaus Europas. Das Schloss zählt zu den bedeutendsten neugotischen Baudenkmälern Deutschlands. Beim Turmaufstieg erklimmen Sie die Stufen des Hauptturmes des Schlosses bis zur Aussichtsplattform. Als Belohnung erwartet Sie bei gutem Wetter ein atemberaubender Blick über das Leinetal und das Calenberger Land.

Wer: Studierende der Universität Hildesheim
Wann:Sonntag, den 20.10.2019 um 10:00 Uhr
Wo: Hauptbahnhof Hildesheim, Eingang
Anmeldung:siehe Formular unten
Hinweis:Bitte wetterfeste Schuhe anziehen. eine warme Jacke und ein Picknick mitnehmen.

Wir freuen uns auf gute Sicht und Ihre Teilnahme!

Ihr International Office Team

Walk and talk: Marienburg Castle

Dear students

We will visit the summer residence of the Guelph family, one of Europe's oldest royal houses. The castle Marienburg is one of Germany's most significant monuments built in neogothic style. Ascending the stairs of the main tower in good weather conditions is worth the effort - the viewing platform allows for a marvelous view on the river "Leine" and the "Calenberger Land".

Who:Students of the University of Hildesheim
When:Sunday, October 20th at 10 am
Where:Hildesheim main station, entrance hall

Registration:see form below
Note:Please put on weatheproofed shoes and a warm jacket. Don't forget drinks and snacks.

We hope for a good view and your participation.

Your International Office Team