Workshop: Qualitative Social Network Research in Practice (QSNRP), 28-29th April 2016

Qualitative Social Network Research in Practice (QSNRP), 28-29th April 2016

Zum zweiten Mal trafen sich am 28. und 29. April 2016 NetzwerkforscherInnen zum Workshop „Qualitative Social Network Research in Practice (QSNRP)“. Zu den Themen die mit qualitativen Netzwerkanalysen gegenwärtig bearbeitet und beim Workshop diskutiert wurden zählen: Beziehung zum Herkunftskontext von MigrantInnen aus Portugal, Lernende Regionen, Mobilität junger Erwachsener in Europa, soziales Umfeld von GesamtschullehrerInnen, soziale Einbettung von mobile Professionals, Unterstützungsnetzwerke von NachwuchswissenschaftlerInnen, Visualisierung von Interaktionen in sozialen Onlinenetzwerken, Netzwerkkarten in Kontexten wie Schulsozialarbeit und Management von natürlichen Ressourcen in Afrika

On the 28th and 29th of April 2016 for the second time a group of young researches met for the Workshop „Qualitative Social Network Research in Practice (QSNRP)“. Topics of qualitative social network research, which were discussed during the workshop are: Relations to the origin context of Migrants from Portugal, learning regions, mobility of young adults in Europe, social environment of school teacher (GesamtschullehrerInnen), social embeddedness of mobile professionals, support networks of young scientists, visualisation of interactions in social online platforms, network maps in contexts like social work in school or management of natural resources in Africa.

Im Bild: 2. Reihe v r nach li: Christin Haude (Hildesheim), Christian Stein (Brighton UK), Laura Behrmann (Hannover), Martina Kenk (Frankfurt), Tom Töpfer (Bremen), Cornelia Reyes-Acosta (London/ UK), Heidi Rodrigues Martins (Luxembourg), Emilia Kmiotek-Meier (Luxembourg), Max Möller (Hildesheim/ Kassel), Andres Herz (Hildesheim). 1 Reihe v r n l: Volha Vystoskaya (Luxembourg), Mareike Kock (Hildesheim), Alice Altissimo (Hildesheim), Zola Kappauf (Berlin), Annika Müller (Mainz), Inga Truschkat (Hildesheim).

Nicht im Bild: Luisa Peters (Hildesheim), Stefan Bernhard (Nürnberg)

In the picture: 2nd row from right to left: Christin Haude (Hildesheim), Christian Stein (Brighton UK), Laura Behrmann (Hannover), Martina Kenk (Frankfurt), Tom Töpfer (Bremen), Cornelia Reyes-Acosta (London/ UK), Heidi Rodrigues Martins (Luxembourg), Emilia Kmiotek-Meier (Luxembourg), Max Möller (Hildesheim/ Kassel), Andres Herz (Hildesheim). 1st row from right to left: Volha Vystoskaya (Luxembourg), Mareike Kock (Hildesheim), Alice Altissimo (Hildesheim), Zola Kappauf (Berlin), Annika Müller (Mainz), Inga Truschkat (Hildesheim).

Not in the picture: Luisa Peters (Hildesheim), Stefan Bernhard (Nürnberg)